Foto-albums

Het maken van foto’s tijdens een kerkdienst is ontstaan bij de doopdiensten. Om te voorkomen dat meerdere fotografen voor en op het liturgisch-centrum bij het dopen aanwezig zijn, heeft de kerkenraad besloten dat één van de vijf vrijwillige-fotografen de foto’s maakt. De doopouders krijgen de foto’s als digitaal album.

Op verzoek van de dienstdoende predikant worden ook foto gemaakt tijdens andere diensten. Het album van 2018 is op deze pagina te zien, van voorgaande jaren ziet u ze hier.  

Mocht u één of meerdere foto’s in een album zien waarop u duidelijk in beeld bent terwijl u dat niet op prijs stelt, geef dat dan door aan redactie@oosterkerk.nl. De redactie zal actie ondernemen om de betreffende foto(‘s) te verwijderen.

De kleine foto’s in de albums kunt u vergroten door er op te klikken. U kunt daarna alle foto’s in groot formaat bekijken met behulp van < en > .  U kunt  de foto nu ook downloaden door op de drie puntjes in het zwarte vlak rechts boven naast de foto ter klikken. Na nog een keer op een foto te klikken keert u terug naar het oorspronkelijke formaat van het album.

Zondag 30 september 2018

In een dienst waaraan medewerkten organist: Jan Willem Altelaar mmv  de Zwolse cantorij en blazers van de Bazuin olv Rudie Altelaar:, piano: Joke Altelaar en fluit: Margreet Datema, is afscheid genomen van diaken Chris Bosch en organist Rudie Altelaar..

Maarten Matser en Kees van Emmerik maakten deze foto-impressie

Zondag 23 september 2018

Vandaag nam de gemeente afscheid van Wim van der Stouwe die een kwart eeuw (!!) het ambt van diaken heeft vervult. Heel hartelijk dank Wim voor het vele werk dat jij zo nauwgezet vervulde. Hij blijft gelukkig nog actief binnen de plaatselijke diaconie

In deze dienst werd Carline Meijster bevestigd als diaken in onze kerk. En hier  kunt u een mooi interview met haar op de website van de Protestantse Gemeente Zwolle lezen!

Enkele foto”s van  zowel het afscheid als de bevestiging kunt u hier zien.

Zondag 16 september Oecumenische Viering

De Oosterkerk kent al een lange traditie van oecumenische ontmoetingen. Er zijn contacten met de Lutherse Gemeente, de Thomas a Kempisparochie en de Dominicanen. Op de zondag aan het begin van de Vredesweek hielden zij een gezamenlijke viering in de Onze Lieve Vrouwe basiliek.

Kees van Emmerik maakte daar deze foto’s

Zondag 9 september 2018 Startzondag

Maarten Matser en Jan van der Meulen hebben een prachtig fotoverslag van de startzondag gemaakt. Zij hebben dat in 3 delen geknipt om te voorkomen dat het te lang werd. U  kunt nu het onderdeel kiezen waar u belangstelling voor heeft.

Een goed gesprek tijdens de kerkdienst in de Oosterkerk kunt u hier zien

De presentatie van de taak- en werkgroepen in de Bagijnehof kunt u hier zien

De ontmoeting van de gemeenteleden van de Oosterkerk en Adventskerk in het park de Weezenlanden en het suppen van de jeugd in de Thorbeckegracht ziet u hier

 

Zaterdag 8 september Openmonumentendag

Maarten Matser was aanwezig en maakte daar foto’s en een video-opname. Alles te zien en te horen in dit album van hem

Zondag 2 september 2018 Doopdienst

Vandaag werd gedoopt Martha Katharina, geboren op 19 juni 2018, dochter van Heidi Schröder en André van der Wijk

Jan van der Meulen maakte tijdens de dienst o.a. deze foto’s

 

 

Zondag 15 juni 2018 Afscheid Kinderdienst

Tijdens de dienst vandaag hebben 12 kinderen, die de basisschool gaan verlaten, afscheid genomen van de kinderdienst.

Het zijn: Nynke Berkeveld, Jochem Brand, Mattanja Gerritsen, Friso de  Groot, Wout Holthuis, Kirstin Hop, Welmoed Kampen, Wieteke Koopman, Thom Pastoor,
Abel Reins, Giel Seinen en Luna Sloots.

Zij vlogen over naar de Providergroep die hen op zolder ontving. Jan van der Meulen maakte van het afscheid deze fotorapportage 

Zondag 3 juni 2018 Doopdienst

Vandaag zijn vijf kinderen gedoopt: Reinout Noah, geboren 11 maart, zoon van Ronald en Karlijn Hullegie-Brouwer en broertje van Marit, Julian Jelle Cornelis, geboren eveneens 11 maart 2018, zoon van Jantine en Alberta Snip, samen met zijn tweelingzusje Lauren Wietske JannieTeije Harm Lucas, geboren 23 maart, zoon van Marthijn Hellinga en Jacqueline Smink en Otis Harmen Pieter, geboren 29 maart 2018, zoon van Marcel en Marianne van der Zee en broertje van Juno

Na de zegen zongen Koorbizniz en cantorij gezamenlijk ds Iemke Epema de Keltische zegen toe. Maarten Matser maakte deze  foto-impressie van de dienst.

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren

Nadat ds Iemke Epema de kinderen in de kerk gevraagd had naar voren/beneden te gekomen, werd in het doopvont een vuur ontstoken. Tijdens de kinderdienst zou hen verteld worden wat dat met Pinksteren te maken heeft.

Jan van de Meulen maakte deze foto’s

 

 

Zondag 6 mei 2018 Dirk Jan Steenbergen

In deze dienst in onze jeugdwerker Dirk Jan Steenbergen voorgesteld als pastoraal werker in de wijk van ds Elly Urban.

Maarten Matser maakte daarvan deze foto’s

 

 

 

Zondag 22 april 2018 Limonadeconcert

Kinderen van de wijkgemeenten Oosterkerk en Adventskerk verzorgden na de dienst een limonadeconcert.

Jan van der Meulen maakte daar deze foto’s

 

 

 

Zondag 8 april 2018

In deze dienst werden 3 jongetjes gedoopt door ds Elly Urban:

  • Jan Willem Henk Brinksma,
  • Joris Freek Masteling en
  • Jakob Bastiaan van der Neut

Kees van Emmerik maakte o.a. deze foto’s

 

 1 april 2018 Pasen
  • een paasontbijt
  • een kinderdienst om 9.00 uur
  • een dienst om 10.30.

Jan van der Meulen was aanwezig bij het Paasontbijt en maakte daar deze foto’s.

De kinderdienst, met voorganger ds Hans Tissink, is in beeld gebracht door Kees van Emmerik

De dienst van 10.30 werd in beeld gebracht door Tim Krooneman

 

 Zondag 25 maart 2018 Palmpasen

Zaterdag 24 maart waren de kinderen druk bezig in de Oosterkerk om hun palmpaastokken klaar te maken.

Tijdens de dienst kwamen zij in optocht binnen.

Kees van Emmerik maakte deze foto’s tijdens de dienst.

 

Zaterdag 17 februari 2018: Rommelmarkt van Werkgroep Carei en Stichting Kinderhulp Beregszasz.

Zaterdag hielden beide organisaties gezamenlijk een rommelmarkt van 10.00 tot 14.00 in de Oosterkerk. De Werkgroep ondersteunt activiteiten en projecten bij een drietal gezondheidsinstellingen in Carei (Roemenië). De Stichting financiert de vakantie van zo’n 50 kansarme kinderen uit Beregszasz (Oekraïne), bij gastgezinnen in Overijssel. Jan van der Meulen maakte van de rommelmarkt deze fotorapportage

Zondag 11 februari 2018: ‘Zing mijn Ziel’ & 5 minutenfestival

Aan de dienst werkten mee; voorganger: ds. Iemke Epema,  organist: Rudie Altelaar, viool: Wieteke Koopman, saxofoon: Annika Hakkers, piano: Geeske Koopman, muzikale meditatie: Nel vd Maden, lector: Gery Bruins.

Aan het 5 minuten festival werkten jong en “oud” mee: Zanggroep Adventure; Nynke (viool) – Ida (viool) – Friso (cello): Marinus Coree (zang en piano); Arend Brandsma (piano); Annika Hakkers (altblokfluit); Duo Wibe (zang en ukelele); Koen La Roi (electr.gitaar); Nel van der Maden en Geeske Kooman (piano en algehele leiding), De vijf voorgangers.     Jan van der Meulen maakte dit fotoverslag

Zondag 28 januari 2018: Tienerdienst

Kees van Emmerik maakt tijdens de “Muizendienst”  deze foto’s

Filmpje dat Jochem Brand maakte met hulp van Giel en Mattanja. Het werd vanmorgen vertoond in de tienerdienst in de Oosterkerk. Over koning Hizkia die Jesaja om advies vraagt. Het zijn 130 foto’s achter elkaar gemonteerd tot een filmpje van 34 seconden. Best een klus met Lego als basismateriaal!

Zondag 21 januari 2018: Oecumenische viering

De Week van Gebed wordt gehouden van zondag 21 januari tot en met zondag 28 januari 2018.

Deze week werd ingeleid met een oecumenische viering in de Oosterkerk, waaraan de  Dominicanen-kerk en  de  Thomas a Kempis parochie, de Lutherse Kerk en de Oosterkerk aan meewerkten. Voorgangers waren pastor Anneke  Grunder, ds. Margo Jonker en ds. Iemke Epema. De cantorij uit de Lutherse Kerk, o.l.v. Gea Hoven, werkte mee aan de viering en Gea bespeelde het orgel.

Samen met de kinderen werd er aandacht besteed aan de Actie Kerkbalans. Het eten van gebak vormde voor hen een prachtige afsluiting van de dienst.. Jan van der Meulen maakte deze gezellige foto’s.

 

 

Woensdag 17 januari 2018: Syrische musici weer op bezoek

In de pauze en na afloop van de lezing over de activiteiten van Stichting Present op woensdagavond 17 januari, gaven twee Syrische muzikanten  een miniconcert.

In de herfst van 2015 verbleven zij als vluchteling in de IJsselhallen. Gemeenteleden nodigen hen toen uit voor een middag in de Oosterkerk. Die keer speelde Obbay op de vleugel. Nadien kregen twee andere Syriërs eigen muziekinstrumenten. Gedrieën waren zij te gast tijdens een kerkdienst. Inmiddels zijn zij statushouders en wonen en musiceren in Nederland ! De foto van woensdagavond ziet u hier

 

 

Reacties zijn gesloten.