Foto-albums ouder dan 2 jaar

Het album van 2015 ziet u hier 

De albums van 2014 kunt u hier zien en 2013 daar.

 

Vrijdagmorgen 30 december 2016

was het jaarlijkse oliebollencafé in de Molenhof geopend.Bewoners, leden van onze en andere wijkgemeenten genoten van koffie met een oliebol van de echte bakker. Bestellingen werden daar opgehaald. Zo’n 1400 oliebollen werden er verkocht. De opbrengst gaat dit jaar naar Homeride, de fietstocht voor het Ronald Mc Donald huis . Jan Stellingwerff maakte in het oliebollencafé deze foto’s: serie 1 en serie 2.

Eerste Kerstdag 2016

waren er twee vieringen: om 9 uur een kinderviering waarin de kinderen een kerstspel hebben opgevoerd. Deze video laat daar u daar alles van zien. Kees van Emmerik maakte daar deze leuke foto’s.

om 10:30 uur was er een viering met veel muziek: koperblazers, saxofoon, blokfluit, gitaar en natuurlijk het orgel. Het koor Koorbizniz Oosterwind werkte ook mee.  Een foto-impressie van deze dienst, (zonder de optredende solisten) ziet u hier. Van de gemeentezang samen met de blazers van De Bazuin ziet u hier video-fragmenten. De videopnamen van Koorbizniz en de jeugdige solisten ziet u hier.

Zaterdag 17 december 2016 Kerstevent

Klik hier om de foto’s die Jan van der Meulen van deze Zwolse-activiteit maakte, te bekijken.

 

 

Zondag 20 november 2016 Gedachtenisdienst

Een deel van de foto’s die Tim Krooneman maakte, kunt u hier zien.

 

 

 

 

 

Zondag 13 november 2016 Kinder – School – Gezinsdienst

 

Vandaag een dienst in samenwerking met de Emmaschool over het thema “Ruzie en goed maken”. Jan van der

Meulen maakte deze fotorapportage van deze dienst.

 

Zondag 6 november 2016

Een groep buitenlandse theologie studenten bezoekt dit jaar Amsterdam in het kader van het project “Breuken en Bruggen”. Dit is een samenwerkingsproject van de afdeling Zending van Kerk in Actie en de VU. Een programmaonderdeel van het drie maanden durende verblijf van de studenten is een bezoek aan plaatselijke gemeentes. De Z.W.O. heeft een studente uit Zuid-Afrika, ds Janse van Vuren, voor deze zondag 6 november uitgenodigd om o.a. een kleine bijdrage te leveren aan de dienst. Na de dienst heeft ze een korte presentatie gegeven in de kerkzaal. Jan Stellingwerff maakte deze foto’s .

Zondag 30 oktober 2016 Kanselruil

 

 

Jan Stellingwerff maakte van deze dienst een foto-impressie

 

 

 

Zondag 23 oktober 2016

 

Tijdens deze dient maakte Jan Stellingwerff foto’s en stelde daarvan dit album samen.

 

 

 

 

Zondag 16 oktober 2016

Afscheid en bevestiging van ambtsdragers. Op 16 oktober namen we afscheid van Jan Scholten als diaken. Heel veel jaren heeft Jan zich ingezet voor de Oosterkerk, maar ook voor de Protestantse Gemeente Zwolle en PERKI. Henk Bosma was als ouderling de voorzitter van de kerkenraad. Hij blijft ouderling, nu voor externe contacten (Algemene Kerkenraad en PERKI). Dik Kremer is als ouderling de nieuwe voorzitter van de kerkenraad (Wil van de Meeberg zei tegen hem: “Wij boffen als kerkenraad met jou, maar jij boft ook met zo’n kerkenraad!”.) Hans Hop treedt toe tot de kerkenraad als diaken. Vlnr: Jan Scholten, Dik Kremer, Hans Hop, Henk Bosma en ds Harm Bousema Jan van der Meulen maakte tijdens de dienst deze foto’s

Zondag 9 oktober 2016

Deze dienst is door twee fotografen vastgelegd!

Maarten Matser, hij is één van onze vaste fotografen, maakte deze foto’s.

Voor Kees van Emmerik, hij komt het team van fotografen versterken, was dit de eerste doopdienst die hij op beeld vastlegde. Maarten Matser selecteerde daar deze foto’s uit

Zaterdag 1 oktober 2016 Picknick “oude” en ‘Nieuwe” Zwollenaren

Er zijn vervolgactiviteiten georganiseerd vanuit de groep die vorig jaar actief was voor de mensen in de IJsselhallen.

Zaterdagmiddag zou om 16 uur een picknick in het Weezenlandenpark voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ Zwollenaren gehouden worden, formule Amerikaanse fuif; iedereen neemt wat mee. Wij hadden voor het geval dat het slecht weer mocht zijn de Oosterkerk beschikbaar gesteld als uitwijkmogelijkheid. En dat bleek nodig te zijn. Zie hier de foto’s van Roelof Klem

Zondag 25 september 2016 Oecumenische viering

Met deze oecumenische viering werd de Vredesweek afgesloten in de basiliek van Onze Lieve vrouwe-ten-hemelopneming (Peperbus) . Ook de kindernevendienst werd daar gehouden. Na de dienst was er koffiedrinken in de Luthersekerk.

Marten Matser maakte tijdens de dienst deze foto’s 

 

Startzondag 18 september 2016

Thema: “Deel het leven”, met veel activiteiten voor jong en oud.

Jan Stellingwerff, Maarten Matser, Egbert EGD, Tim Krooneman en Kees van Emmerik maakten foto’s van de verschillende activiteiten. Klik op een rode naam om zo’n album te bekijken.

Zondag 19 juni 2016

Het was vanmorgen een feestelijke dienst in de Oosterkerk. Met veel muziek van een blazersensemble, van trompettisten en natuurlijk van onze eigen gitaristen, pianiste en organist. Vader Martijn van Nieuwenhuizen zong de muzikale meditatie en dochter Frederieke droeg een gedicht voor en de dopelingen? Die namen er hun gemak van en sliepen gewoon door. Tot het doopwater stroomde…..  Jan Stellingwerff maakte de foto’s en zette die in dit album.

Zondag 29 mei 2016

 

De dienst in de Oosterkerk vanuit een kerkbank gezien en gehoord

 

 

 

 

Woensdag 18 mei 2016

Ruim 23 jaar hebben Gonny Kisteman, Betsy Lubbelinkhof en Alie ter Molen voor de maaltijdgroep maandelijks maaltijden verzorgd. Op 18 mei was het helaas de allerlaatste keer. Lies Gerrits bood hen en Joanna Teesink namens de Kerkenraad bloemen als blijk van waardering en dank aan. Wat foto’s van deze bijeenkomst kunt u hier zien.

Pinksteren 15 mei 2016

Door hier te klicken, kunt u de foto’s bekijken die Maarten Matser van de Pinksterdienst gemaakt heeft

 

Hemelvaartdag 5 mei 2016

Hemelvaartdag én bevrijdingsdag!

In de Oosterkerk werd een oecumenische viering gehouden, samen met de Dominicanen. Jan Stelligwerff maakte deze foto-impressie.

 

 

Zondag 1 mei 2016
Intrede van Elly Urban als predikant van de PKN en bevestiging als (parttime-) predikant van de Oosterkerk voor de komende 4 jaar. Foto’s die Jan Stellingwerff tijdens deze dienst gemaakt heeft, kunt u hier zien.

 

 

Zondag 17 april 2016

Doopdienst en daarna Limonadeconcert

Vandaag zijn drie kinderen uit één gezin gedoopt: Jurre (geboren 20 juli 2010), Lise (geboren 7 april 2012) en Cas (geboren 31 juli 2015), kinderen van Nelleke Baljeu en Chiel André

én

Noud Baudewijn (geboren 14-12-2015), zoon van Nienke Veenstra en Dennis Mooiweer. Het meditatief werd verzorgd door twee jonge muzikanten, als voorproefje van het limonadeconcert na de dienst. De foto’s van deze dienst ziet u hier

Na de koffie werd het Limonadeconcert gehouden. Een concert, waarin kinderen van de Oosterkerk hun instrumenten bespeelden en in een gevarieerd programma van zich lieten horen, met een spetterende muzikale verrassing tot besluit. Dit alles onder de muzikale leiding van Geeske Koopman. Foto’s daarvan ziet u hier.

 Zondag 27 maart 2016 Pasen

 

Kinderdienst Pasen

De foto”s van het Paasontbijt én de kinderdienst kunt hier zien.

Pasen

De foto’s van de dienst om 11.30 uur ziet u hier. In deze dienst speelde deze blazersgroep o.l.v. Rudie Altelaar

Vrijdag 25 maart 2016 “Passion”

Passion Goede Vrijdag 2016

Zanggroep Koorbizniz Oosterwind o.l.v. Geeske Koopman-Ridderbos heeft haar eigen Passion op Goede Vrijdag 25 maart in de Oosterkerk ten gehore gebracht.

Hier kunt u de dienst zien en beluisteren .

Evangelielezingen door ds Iemke Epema werden afgewisseld met hedendaagse teksten, geschreven door ds. Andries den Besten en gelezen door Hans Gerritsen.

Zondag 20 maart 2016 Palmpasen

 

Kinderen en ouders zijn zaterdag 19 maart druk bezig geweest om de Palmpasenstokken te maken. Maarten Matser ging daar een kijkje nemen en maakte toen deze fotoserie. Tijdens de dienst werden deze foto’s door Tim Krooenman gemaakt. Wilt u de kinderen horen zingen, klik dan hier .

Zondag 13 maart 2016

In deze dienst is Mart-Jan Christofoor Roelof van der Heijden, zoon van Roel en Heika van der Heijden-van Es en broertje van Coralie gedoopt. Heika is een kleindochter van ds. van Es, die in de 80-er jaren predikant geweest is van de Hervormde Wijkgemeente V (Wipstrik). Deze gemeente hield hun kerkdiensten in de kerkzaal van het voormalige Sophiaziekenhuis en is begin 1998 samengegaan met de Oosterkerk-gemeente. Jan Stellingwerff maakte deze foto’s tijdens de dienst.

Zondagmiddag 6 maart 2016

Nieuwkomers uit Syrië 6 maart op bezoek in Oosterkerk

Een aantal vluchtelingen uit Syrië heeft inmiddels een verblijfsstatus. Zij wonen in Nederland en zijn aan het integreren. De Oosterkerk opende zondagmiddag 6 maart haar deuren voor deze nieuwkomers die in Zwolle een woonplek hebben gevonden. Samen werd een lunch genuttigd, werd met elkaar gesproken en gelachen. Kinderen konden knutselen en werden geschminkt. Theo Brand maakte deze foto’s van die middag.

Zondag 7 februari 2016

Het was weer tijd voor een koffieconcert na de dienst in de Oosterkerk. Ruim honderd aanwezigen luisterden geboeid naar de zang van Musica Vocalis onder leiding van dirigent Raghna Wissink. Bij het laatste zangstuk, The Snow van Edward Elgar, werden de zangers begeleid door Ester Potjes en Stijn van Uffelen op viool en Rudie Kaldenberg, piano. De opbrengst van de ‘dooscollecte’ na afloop van het koffieconcert was deze keer bestemd voor inloophuis De Bres aan de Heiligeweg in Zwolle. Deze foto’s werden gemaakt door Jan Stellingwerff.

Zondag 31 januari 2016

Afscheid en Bevestiging

De wijkgemeente nam (formeel) afscheid van Gégé Callenbach en Liesbeth Gerrits als ambtsdrager. Gégé als ouderling met speciale opdracht en Liesbeth als kerkrentmeester.

Piet Kuiper werd bevestigd als ouderling met een bestuurlijke opdracht. Jan Stellingwerff maakte deze foto-impressie.

Zondag 24 januari 2016

Dienst met de oudste kinderen op 24 januari onder leiding van Dirk-Jan Steenbergen.

Thema: Vluchten doe je niet zomaar

Tijdens deze dienst maakte Maarten Matser deze foto’s.

 

Zondag 17 januari 2016

De Thomas a Kempisparochie, de Lutherse gemeente en de wijkgemeente Oosterkerk waren bijeen in de Oosterkerk. Foto’s van deze dienst kunt u hier zien.

’s middags was er een kerkdienst boordevol muziek uit de Top 40 van toen en de Top 2000 van nu. Voorganger ds. Gerard Rinsema; muziek door de band “Grace” . Jan van der Meulen maakte tijdens de dienst deze foto’s. U kunt ook de volledige overdenking teruglezen.

Zondag 3 januari 2016

Weer is één van onze predikanten vertrokken ………

In een mooie dienst op zondagmorgen 3 januari nam ds. Andries den Besten afscheid van onze wijk-gemeente. De sfeer van de dienst komt tot uiting in de liturgie én de vele foto’s en video’s die tijdens de dienst gemaakt zijn:

 

 

Reacties zijn gesloten.