Foto-albums 2013

Kinderkerstdienst 25 december 2013

Op deze kerstdag was de eerste dienst speciaal voor de kinderen (en hun ouders, opa’s en oma’s)

Maarten Matser maakte deze foto’s voor en tijdens de dienst.

Van de tweede dienst maakte hij deze foto’s.

 

Zondag 24 november 2013. Eeuwigheidszondag

 Ook dit jaar zijn bij ons in de Oosterkerk op Eeuwigheidszondag de mensen herdacht die ons in het afgelopen jaar ontvallen zijn. De namen van gemeenteleden zijn genoemd waarna er gelegenheid was tot het aansteken van een lichtje. Daarna kon iedereen die dat wilde een lichtje aan te steken voor overledenen uit eigen kring. Van deze zondag maakte Maarten Matser deze foto’s.

Kanselruil zondag 6 oktober 2013

Op zondag 6 oktober vond weer een kanselruil plaats tussen onze gemeente en de gemeente van de Dominicanenkerk. In de Oosterkerk besteeg pater René Dinklo o.p. de kansel in een viering waarin ds.Iemke Epema mede voorging. Ds. Wim Hortensius hield de overweging in de vieringen van zaterdag-avond 5 oktober en zondagmorgen in de Dominicanenkerk, waarin pastor Corinne van Nistelrooij mede voorging. Een foto-impres-sie, gemaakt door Maarten Matser, van de dienst in de Oosterkerk kunt u hier zien.

Doopdienst 1 september 2013

 

Enkele foto’s van de dienst waarin Lorinde Coosje van Doorn en Steijn Vissinga gedoopt zijn, kunt u hier zien.

 

 

 

Een ‘vreemde vogel’ vliegt in de Open Kring uit op 30 juni 2013

 

In dit album kunt u de sfeer proeven van de intrededienst van Margo Jonker in de Open Kringgemeente. De foto’s zijn gemaakt door Maarten Matser.

 

 

Gezellige barbecue Provider 21 juni 2013

Met een gezellige barbecue in de Oosterkerk heeft Provider dit seizoen op vrijdagavond 21 juni afgesloten. Ook al was het weer niet zo goed, de stemming zat er wel goed in. Twaalf jongeren, Henk, Sjanne en ds.Wim hebben samen gegeten, teruggeblikt op het afgelopen seizoen en plannen gemaakt voor volgend jaar. Na het eten speelden we ‘Weerwolven’, waarbij het onschuldige meisje net iets te luidruchtig was… Een gezellig slot van een leuke avond. Bekijk de plaatjes.

De Oosterkerk op kasteel- en kerkenpad 8 juni 2013

Zaterdag 8 juni vertrok een groep Ooster-kerkers in een zevental auto’s onder leiding van Harm Bousema op kasteel- en kerken-pad. Via Nijverdal ging de reis naar Delden waar een rondleiding was afgesproken door het kasteel Twickel. Het goed onderhouden landgoed (4000 ha) met opstallen is zeker de moeite van een bezoek waard. Grote delen van het jaar zijn de tuinen geopend, enkele dagen per jaar het grote huis. Het weer speelde een belangrijke rol en toverde alles om in een betoverend aanzien. Het tweede doel was de oude kerk in Delden waar een klein orgelconcert werd gegeven. Vervolgens was het Bussemakershuis (museum over de linnen-industrie) het doel, maar het bleek een rondwandeling door oud Borne waarin een bezoek aan een voormalige synagoge, een doopsgezinde kerk en een protestantse kerk waren opgenomen. Nadat deze bezichtigd waren bleef er nog enige tijd over voor het museum, waar ook een prachtige verzameling glaswerk te bewonderen stond. De reis eindigde in een pannenkoekenhuis. Een geweldige dag, waarvoor dank. Foto’s: Jannie en Maarten.

.Zondag 7 april 2013

 

Afscheid van Christa van Stappen – Ormel. Zondag 7 april nam de Oosterkerkgemeente afscheid van haar kerkelijke werker Christa van Stappen. Na afloop van de dienst speelden ds Iemke Epema en ds Wim Hortensius de uitleidende muziek.  Foto’s van deze dienst en het afscheid daarna kunt u hier of hier zien.

 

 

Pasen 31 maart 2013

Hier kunt u foto’s zien, die Maarten Matser gemaakt heeft, van:

de Paaswake vanaf 7.00 uur

het Paasontbijt

de eredienst van 9.00 uur

 

Kloosterweekend Abdij Sion 8-10 februari 2013

Vol van verwachting vertrokken wij, gemeenteleden van de Oosterkerk, op een mooie vrijdag-middag naar Diepenveen. Om een weekend door te brengen in Abdij Sion. Met 9 personen zijn we gegaan: Sigrid Aalfs, Fiet Barreveld, Jeannet Bousema, Chris Hartman, Maartje van Loo, Coco Nijenhuis, Lourina Poot, Wouter van Wijhe, en Christa van Stappen. Enkelen van ons waren eerder in een klooster, anderen kwamen er nu voor het eerst. Lees hier meer .

Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst “De verloren zoon”

 

Maarten Matser maakte deze foto’s van de dienst

 

 

 

 

Zaterdag 5 januari 2013 Marc Chagall in Münster

Op zaterdag 5 januari j.l. vertrokken 24 gemeenteleden om 8.00 uur vanaf de Oosterkerk naar Münster voor een bezoek aan die stad en in het bijzonder aan de tentoonstelling ‘Marc Chagall und die Bibel’ in het Picassomuseum.  Wim Hortensius schreef de toelichting

 

 

 

Reacties zijn gesloten.