Foto-albums 2019 en eerder

Het maken van foto’s tijdens een kerkdienst is ontstaan bij de doopdiensten. Om te voorkomen dat meerdere fotografen voor en op het liturgisch-centrum bij het dopen aanwezig zijn, heeft de kerkenraad besloten dat één van de vijf vrijwillige-fotografen de foto’s maakt. De doopouders krijgen de foto’s als digitaal album. Op verzoek van de dienstdoende predikant worden soms foto gemaakt tijdens andere diensten.

De albums van dit jaar zijn hieronder weergegeven, die van vorig jaar ziet u hier.  Een deel van de oudere albums kunt u hier vinden.

Mocht u één of meerdere foto’s in een album zien waarop u duidelijk in beeld bent terwijl u dat niet op prijs stelt, geef dat dan door aan redactie@oosterkerk.nl. De redactie zal actie ondernemen om de betreffende foto(‘s) te verwijderen.

De kleine foto’s in de albums kunt u vergroten door er op te klikken. U kunt daarna alle foto’s in groot formaat bekijken met behulp van < en > .  U kunt  de foto nu ook downloaden door op de drie puntjes in het zwarte vlak rechts boven naast de foto ter klikken. Na nog een keer op een foto te klikken keert u terug naar het oorspronkelijke formaat van het album

Zondag 16 mei 2019, ds Iemke Epema 25 jaar predikant

De foto’s  van deze dienst werden gemaakt door Jan van der Meulen, Jan Stellingwerff en Tim Krooneman

Zondag 21 april 2019, Pasen

Op de eerste Paasdag begonnen we in de Oosterkerk al vroeg met het Paasontbijt, voor jong en oud, in de Bagijnehof.
Om 9.00 uur begon de feestelijke Kinderpaasviering waarin de Paaskaars de kerk in werd ingedragen.
Jan van der Meulen was daarbij aanwezig en maakte de foto’s in dit album . Om 10.30 uur begon de Paasdienst waarin ds Iemke Epema voorging. Een blazersgroep o.l.v. Rudie Altelaar en Jan Willem Altelaar op het orgel verzorgden de muzikale ondersteuning.

Zondag 14 april 2019, Palmpasen

In de deze dienst kwamen de kinderen na het collecteren in een grote optocht door de voordeur van de kerk binnen. Allemaal hadden zij een versierde Palmpaasstok in hun hand. Zaterdag was hard gewerkt om die vele stokken klaar te maken. Jan van der Meulen maakte deze foto’s en zette ze in een album. Daarin is ook een video opgenomen van de binnenkomst in de kerk.

Zondag 24 februari 2019, Doopdienst.

Ds Elly Urban doopte vandaag JAYDEN VAN ASSEN zoon van André van Assen en Gina Addai.
Jan van der Meulen maakte tijdens de dienst deze foto’s .

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Rommelmarkt-2019-rommel-1024x683.jpg

Zaterdag 2 februari 2019, Rommelmarkt

De goed bezochte rommelmarkt in de Oosterkerk leverde aan inkomsten € 2350,- op. Een prachtig bedrag waar de Werkgroep Carei (Roemenië) en de Stichting Kinderhulp Beregszasz (Oekraïne) erg blij mee waren. Jan van der Meulen maakte deze foto-impressie.

Zondag 27 januari 2019, Tienerdienst

David en Goliath, een spannend verhaal uit de Bijbel die iedereen in zijn kinderjaren wel gehoord heeft. Maar weten we ook wat dit verhaal voor ons kan betekenen? De tieners uit de kinderkring zijn hiermee de afgelopen weken aan de slag gegaan en vandaag was dit het thema van de kerkdienst. Jan van der Meulen maakte deze fotorapportage

Zondag 13 januari 2019, Doopdienst.

Vandaag werd gedoopt LOUIS BEREND CHRISTIAAN, geboren op 28 oktober 2018, zoon van Gerard en Henriët Koetsier en broertje van Hugo.

Jan Stellingwerff maakte tijdens de dienst deze foto’s

Reacties zijn gesloten.