Voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’

Kees Posthumus, bekend als sprankelend en boeiend verhalenverteller en theatermaker.

Hij trad 10 mei op in de Oosterkerk. Hij bracht daar de voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, samen met multi-muzikant Henk van Glabbeek.

In een afwisselende en vooral vrolijke voorstelling werden met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd. Zorgen over de schepping kwamen aan bod en het vizier was gericht op het bereiken van een duurzame toekomst.

Er klonken die avond verrassende nieuwe scheppingsverhalen en een groen-gelovige meezinger. Er werd live gekookt en we maakten kennis met eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijste dit alles met meditatieve oosterse muziek.

De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, dat Kees Posthumus eerder schreef. Hij deed dat in opdracht van Groene Kerken. Momenteel zijn in Nederland meer dan 400 kerken aangesloten, ook meerdere kerken in Zwolle. Ook zijn er steeds meer groene synagogen en moskeeën. Niet zo gek, want wie gelooft dat de schepping een geschenk van God is, weet zich doorgaans geroepen daar ook goed voor te zorgen. Pleitbezorgers van duurzaamheid komen, zo is gebleken, uit verschillende geloofstradities.

In dit fotoalbum kunt een indruk krijgen van dit optreden in de Oosterkerk op 14 mei j.l.

Dit was een gezamenlijk initiatief van verschillende (Groene) Kerken in Zwolle: Oosterkerk, Adventskerk, Open Kring, Sionskerk, Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle, Koningskerk, Dominicanenkerk, Hoofdhof, Evangelisch-Lutherse Gemeente.

Reacties zijn gesloten.