Preek voor eigen parochie? Doe goed, zoek recht!

“Er wordt in deze week van gebed om eenheid van ons gevraagd om recht te zoeken en goed te doen,” zei diaken Michael Buijkx zondag 15 januari in de Oosterkerk in Zwolle tijdens een oecumenische viering. “Daar kan niemand tegen zijn – en zo is het ook geen probleem om met verschillende kerken samen te bidden. Maar in de praktijk van alledag is het al moeilijk genoeg om in je eigen kringetje gehoor te geven aan wat ervan je gevraagd wordt.”

Hij schetste in zijn overweging mogelijkheden voor een beweging ten goede, onder meer geïnspireerd door de film The Letter met paus Franciscus. “Steeds zal het beginnen met: luisteren, ons openstellen voor mensen die op ons pad komen (…). Dan kan er iets worden opgebouwd wat nieuw is en wat invloed heeft, wereldwijd!”

Landelijke website NieuwWij.nl heeft met toestemming de preek van Michael Buijkx gepubliceerd. De publicatie van de preek is via deze link te bekijken.

Reacties zijn gesloten.