Sirkelslag Kids in Oosterkerk was groot succes

Terwijl een aantal tieners op de zolder van de Oosterkerk met Sirkelslag bezig was, gingen tegelijk ook zeven kinderen uit de leeftijdsgroep van 7 tot 11 jaar op vrijdagavond 4 november deze uitdaging aan in het kader van Sirkelslag van de Protestantste Kerk in Nederland.

Sirkelslag is een laagdrempelig spel om jongeren te betrekken bij activiteiten van de kerk. Er zijn twee varianten van Sirkelslag: Sirkelslag KIDS (8-12 jaar) en Sirkelslag YOUNG (12-16 jaar). Je speelt Sirkelslag als groep in je eigen gemeente. Je speelt tegen duizenden andere kinderen of jongeren uit heel Nederland. Sirkelslag is het spel waarbij het gaat om creativiteit, actie en teamspirit. Thema ‘Aan tafel!’

Het thema dit jaar is ‘Aan tafel’ en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Wie nodig je eigenlijk allemaal uit aan tafel? Ook mensen die je misschien niet goed kent en/of uit een ander land komen? Door Sirkelslag te spelen, ontdekken de deelnemers verder te kijken dan hun eigen vrienden en open te staan voor wie er op hun pad komt.

Op de foto’s hieronder een impressie van Sirkelslag KIDS in de Oosterkerk. Er waren kinderen uit zowel Oosterkerk als Adventskerk betrokken.