Zondag 18 september vredesviering in Basiliek

Het is een mooie en lange traditie om aan het begin van de vredesweek een oecumenische viering te houden. We doen dit op zondag 18 september om 9.30 uur in de OLV Basiliek (Peperbuskerk). De viering is een initiatief van de Oosterkerk samen met de RK Thomas a Kempis parochie en de lutherse gemeente, de basisgemeente de Werkplaats , de doopsgezinde en de remonstrantse gemeente uit de Wolweverstraat. Aan deze vredesviering wordt meegewerkt door de Zwolse cantorij o.l.v. Rudie Altelaar, die ook het orgel zal bespelen.

Het thema van de oecumenische viering is Generatie Vrede. Generatie Vrede. Het thema verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.

Voorgangers zijn pastor André van Boven van de RK parochie, ds. Margo Jonker van de lutherse gemeente en ds. Iemke Epema van de Oosterkerk. Ook vanuit de basisgemeente en de doopsgezinde en remonstrantse gemeente is er vertegenwoordiging. Naderhand drinken we koffie in de doopsgezinde kerk in de Wolweverstraat. Daar is ook oppas en kinderkring. Voor de dienst kunnen de jongste kinderen naar de doopsgezinde kerk worden gebracht. De kinderen van de kinderkring gaan eerst naar de basiliek en maken het begin van de dienst daar mee. Dan lopen ze samen naar de Wolweverstraat, waar hun ouders zich later bij hen voegen bij het koffiedrinken. U wordt uitgenodigd uw eigen mok mee te nemen voor de koffie, maar als u er geen bij zich heeft kunt u er in de kerk een krijgen.

Bekijk ook de flyer van de Vredesweek 2022 in Zwolle met daarin een overzicht van alle activiteiten van 17 tot en met 25 september.