Startzondag 11 september: middagprogramma

Voor Adventskerk en Oosterkerk is het op zondag 11 september Startzondag met een gezamenlijk middagprogramma. Het thema is ‘Aan tafel’, wat ook het landelijk jaarthema is van de Protestantse Kerk. De locatie is de Wijthmenerplas, vlakbij de parkeerplaats. Bij erg slecht weer vindt de startzondag plaats in de Oosterkerk.  Het thema is dit jaar: Aan tafel!

Het programma ziet er als volgt uit:

11.30-12.00 uur Inloop met frisdrank (geen koffie) en wat lekkers.

12.00 uur start programma, waarin je elk kwartier aan kunt schuiven bij diverse tafels: een leestafel, gesprekstafel, spelletjestafel, ZWO-tafel, avondmaalstafel, tafeltennistafel, agapètafel, voetbaltafel, knutseltafel, quiz-tafel, buurttafel en de Remkestafel.

13.00 lunch met broodjes, pannenkoeken en soep.

Na de lunch is het programma afgelopen. Er kan op eigen risico gezwommen worden in de Wijthmenerplas. Kinderen en jeugd hebben hun eigen programma.

Herhaalde oproep!

Voor de lunch zoeken wij nog mensen die thuis pannenkoeken willen bakken en mensen die thuis een zak met bolletjes willen smeren en beleggen. We schatten in dat het gaat om 1 pak meel voor de pannenkoeken per bakker en 1 zak met 10 bolletjes voor de mensen die willen brood smeren.  Dit is afhankelijk van het aantal mensen die zich hiervoor opgeeft. Er hebben zich nog maar een paar mensen  aangemeld, dus we hopen dat we mogen rekenen op uw hulp!

Opgave voor het maken van pannenkoeken en/ of bolletjes kan tot 4 september per telefoon of mail: 06-57849661  jm.gosker@gmail.com  (bij Joke Gosker). Bedoeling is dat u zelf de benodigdheden koopt. De kosten mogen bij Joke gedeclareerd worden.

Koffie

In de Oosterkerk wordt voorafgaande aan de kerkdienst om half 10 koffie gedronken, in de Adventskerk na afloop van de dienst. Hierdoor zijn kerkgangers uit beide kerken ongeveer tegelijk klaar en kunnen we gezamenlijk starten. Er wordt geen koffie geschonken op de Wijthmenerplas.

Locatie

De Wijhmenerplas is goed bereikbaar per fiets en per auto. Parkeren kost 5 euro.Betalen kan per betaalpas of contant

We zijn te vinden op het veld vlakbij de parkeerplaats (Als u door de slagbomen gaat het veld recht voor u en dan iets rechts daarvan). Parkeren kan in het rechtergedeelte, dat is vlakbij het veld, maar ook links.

Er zijn voldoende tafels en eenvoudige houten banken zonder rugleuning aanwezig. Wilt u comfortabeler zitten, dan kunt u een eigen stoel mee nemen. Er zijn toiletten aanwezig. De plek is redelijk goed toegankelijk voor mensen die een rollator of rolstoel gebruiken.

Wordt de startzondag verplaatst naar de Oosterkerk bij slecht weer, dan moet u daar rekening houden met parkeerkosten na 12 uur.

Autodienst

Als u gebruik maakt van de autodienst en graag naar de startzondag wilt, kunt u contact opnemen met Natasja Brand ( 06-20638378). Dan zorgen we ervoor dat u op de Wijthmenerplas komt.

Opgave is niet nodig en we zien u graag op 11 september!

Joke Gosker, Dirk-Jan Steenbergen, Ramon Vliegenthart en Natasja Brand

Impressie van een eerdere startzondag in 2018.