Bericht van Sohail Yafat: Kerstfeest in Pakistan

Sohail Yafat uit Pakistan was afgelopen zomer bij ons in de Oosterkerk te gast. Hij vertelde over zijn tijd als gevangene in Pakistan. In de gevangenis worden christenen minder goed behandeld ten opzichte van de andere gevangenen. Zowel in zijn land als in de gevangenis vormen christenen een minderheid. Voor wie geen moslim is, is het leven zwaarder, ook binnen de gevangenismuren. Islamitische medegevangenen hebben bijvoorbeeld een gebedsruimte, maar christenen niet. Sohail kwam in het kader van het Shelter City-programma. In Zwolle kan de deelnemer aan dit programma even tot rust komen, maar ook zijn netwerk uitbreiden en zijn werk voortzetten.


Sohail besloot na zijn vrijlating zich in te zetten voor de (families) van gevangenen. Hiervoor heeft hij een stichting opgericht. Ook is hij een project gestart om het kerstfeest voor de families van de gevangenen wat te verlichten met kleding, eten en speelgoed. Dit project Ray of Hope is door de diaconie ondersteund. Op kerstmorgen ontvingen we een bedankfilm via de Whatapp die hieronder te bekijken is. Bijzonder was dat, naast Sohail, ook de Pakistaanse dominee ons in het Nederlands bedankte voor onze bijdrage. Wij zijn erg blij met dit bericht.

Sohail Yafat, zomer 2021 in Zwolle.

Reacties zijn gesloten.