Dinsdag 26 oktober: avond met Annie Hasker

Op het moment dat we dit programma samenstellen (eind juli) lopen de besmettingen opnieuw op. Tijdens de pandemie zijn we met veel nieuwe dilemma’s geconfronteerd. Laat ik me wel of niet vaccineren? Bezoek ik kwetsbare mensen? Is een bezoekverbod te rechtvaardigen? Het zijn complexe vragen met vaak nog veel complexere antwoorden. In Isala worden regelmatig moreel beraden gehouden rond dit soort vragen. Annie Hasker, geestelijk verzorger en klinisch ethicus in Isala en gemeentelid Oosterkerk, is ook betrokken bij het opstellen van een nieuw landelijk protocol over de vraag wie er naar de IC mag als er te weinig bedden zijn. Tijdens de avond in het najaar zal zij een kijkje geven in de keuken van de ethiek. Waarom mag de geestelijk verzorger wel op bezoek, maar de eigen dominee nog niet? En als er te weinig beschermingsmiddelen zijn binnen Isala, hoe worden die dan verdeeld?

De avond vindt plaats op dinsdag 26 okt om 20.00 uur in de Oosterkerk. We zullen met een kleine groep zijn van max. 10 deelnemers. Dat geeft ons de kans om na de inleiding van Annie met elkaar in gesprek te gaan