Donderdag 28 oktober: Kloosterbioscoop

Naar een goede film kijken met de mogelijkheid er samen over na te praten is een activiteit die we als Oosterkerk en Adventskerk opnieuw organiseren, samen met de Dominicanenkerk en de Thomas a Kempisparochie. De ontvangst met koffie of thee is telkens vanaf 19.15u in het Dominicanenklooster, waarna om 19.30u de vertoning van de film begint. De entree bedraagt € 7,50, inclusief de consumptie. Er is geen pauze.

Na iedere film is er voor wie wil een nagesprek. Donderdag 28 oktober wordt in het koor van de kerk de film Two popes (2019) vertoond. De progressieve kardinaal Bergoglio verzoekt de conservatieve paus Benedictus XVI om hem te laten aftreden. Wat volgt is het verhaal van het ontstaan van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen deze twee tegenpolen.

Wie van te voren tickets bestelt via de website van het Dominicanenklooster is verzekerd van een zitplaats in het koor van de kerk. Zorg ervoor voldoende warm gekleed te zijn.