Programma startzondag 12 september: welkom!

Zondag 12 september is het startzondag! We hebben een ontspannen programma samengesteld. Hieronder kunt u lezen wat het programma inhoudt en bij wie u zich kunt aanmelden. Voor alle aanmeldingen, zowel voor activiteiten als vrijwillige taken is de uiterste aanmelddatum dinsdag 7 september.

Zoals u eerder kon lezen, is op zondag 12 september de startzondag. We hebben een ontspannen programma samengesteld. Hieronder kunt u lezen wat het programma inhoudt en bij wie u zich kunt aanmelden. Vooralle aanmeldingen, zowel voor activiteiten als vrijwillige taken is de uiterste aanmelddatum dinsdag 7 september.

10.00 uur Kerkdienst, waarin ds. Iemke Epema voorgaat. Aanmelden moet via dit online formulier. Dit kan tot vrijdag 10 september 19.00 uur.

11.00 uur Gezamenlijk buiten koffie drinken. Voor het koffiedrinken hoeft u zich niet aan te melden. Als u wel naar de startzondag gaat, maar niet bij de viering aanwezig bent, bent u uiteraard ook welkom om koffie te komen drinken! We zouden het leuk vinden als een aantal mensen wat lekkers bakt voor bij de koffie of thee. Er wordt ook voor voorverpakte koek gezorgd, als u dat prettiger vindt in verband met het coronavirus. U kunt zich daarvoor aanmelden bij Natasja Brand, door een mail te sturen naar: natasjabrand71@gmail.com.

Vanaf 12.00/12.15 uur is er een sportief en ontspannen programma voor elk wat wils:

Varen

Om ongeveer 12.00 uur vertrekken we met wie dat wil vanuit de Oosterkerk naar een opstappunt waarvan we rond 12.30 uur in fluisterboten de grachten van Zwolle gaan verkennen. Het varen is voor zowel volwassenen, jongeren, als kinderen. U kunt varen met uw eigen gezin, maar het is ook mogelijk met een gemengd gezelschap te varen, of bijvoorbeeld met een aantal kinderen of jongeren in een boot (o.l.v. een volwassene). Wilt u meevaren, meldt u zich dan aan bij Ramon Vliegenthart door een mail te sturen naar: ramon.vliegenthart@ziggo.nl

Voor het varen in de bootjes moet u 18 jaar of ouder zijn. We zoeken daarom ook een aantal kapiteins, zeker in die bootjes waarin voornamelijk jongeren en/of kinderen varen. Vindt u het leuk om een bootje te besturen, meldt u dan ook aan bij Ramon. De vaartocht duurt 1-1,5 uur. Na afloop gaan we weer terug naar de Oosterkerk.

Fietsen

Vanuit de Oosterkerk start om ongeveer 12.15 uur een fietstocht van 19,5 km rondom Zwolle. Halverwege is een pauzeplek, waarin wat gegeten en gedronken kan worden. Als u elektrisch fietst vragen wij u niet harder te fietsen dan 15 km/u, zodat iedereen het tempo kan bijhouden. De tocht duurt, inclusief pauze, ongeveer 1,5 uur en eindigt bij de Oosterkerk. Als u mee wilt fietsen, kunt u zich aanmelden bij Ineke den Braber door een mail te sturen naar: inekedenbraber@telfort.nl

Film

Heeft u zin om een film te zien, dan kunt u blijven in de Oosterkerk. Een van de zalen wordt ingericht als filmzaal. De film start rond 12.15 uur en duurt ruim 2 uur. Er is na afloop gelegenheid om na te praten. De film die gedraaid wordt is ‘As it is in Heaven’.: Dirigent Daniel Daréus toert om de wereld met zijn  beroemde
muziekstukken en staat dag na dag op het podium. Tot hij een hartaanval krijgt en het doktersadvies krijgt het zeer rustig aan te doen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden. In die tijd van bezinning moet hij onder ogen zien dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. En dat terwijl hij juist weer woont tussen dezelfde mensen van toen.

Wilt u film kijken, dan kunt u zich aanmelden bij Henk Bosma, door een mail te sturen naar: finish@ziggo.nl

Lunch

Wij vragen u zelf uw lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. In de boot en op de pauzeplek tijdens de fietstocht is er gelegenheid om te lunchen. In de filmzaal wordt er voor het starten van de film gelunched. Voor degene die film kijken zal er ook een kopje koffie of thee zijn.

Fotografen gezocht

Vindt u het leuk om foto’s te maken van deze dag? We zoeken een aantal vrijwilligers die foto’s maken tijdens het koffiedrinken, het varen, het fietsen en de film. Meldt u zich aan bij Natasja Brand door een mail te sturen naar: natasjabrand71@gmail.com

Corona

Voor het organiseren van de activiteiten houden we de regels van het RIVM in acht. Dat betekent dat we 1,5 meter afstand van elkaar houden, ook tijdens het koffiedrinken en in de filmzaal. De fietstocht is door zijn actieve karakter en de buitenlucht corona proof. Voor het varen in de bootjes geldt dat we minder mensen in de bootjes toelaten, dan dat er eigenlijk in kunnen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

Hoewel veel volwassenen inmiddels volledig zijn gevaccineerd, is besmetting met het coronavirus bij dergelijke activiteiten niet geheel uit te sluiten. U kunt het risico anderen te besmetten verkleinen door van te voren thuis een zelftest af te nemen. Dit stellen wij niet verplicht. Bij een positieve zelftest of als u corona gerelateerde klachten heeft, vragen wij u thuis te blijven en u door de GGD te laten testen. Het is prettig als u zich in dat geval ook afmeldt bij de persoon bij wie u zich opgegeven heeft voor een activiteit.

Tot slot

Rond 14.15 uur verzamelen we weer bij de Oosterkerk en is er nog een traktatie voor iedereen.

Als de weersvoorspellingen voor zondag 12 september zo slecht zijn dat we het buitenprogramma moeten annuleren, berichten we u hierover uiterlijk zaterdag 11 september. We zullen in dat geval proberen een alternatief programma te organiseren.

Deelname aan de startzondag is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage voor de wijkkas is altijd welkom. U kunt uw bijdrage overmaken naar NL23 INGB 0001 1582 71 t.n.v. Prot.Wijkgemeente Oosterkerk. Bij de uitgang van de kerk zal ook een mandje staan om uw bijdrage in te doen.

Mocht u zich willen aanmelden voor een activiteit, maar niet kunnen mailen, dan mag u ook bellen naar Natasja Brand telefoon 06-20638378.

We kijken uit naar een gezellige en zonnige startzondag!

Namens de commissie startzondag, Natasja Brand

Reacties zijn gesloten.