Vredesweek 2020, ook in de Oosterkerk

Vredesplatform Zwolle organiseert diverse activiteiten in de Vredesweek van 19 t/m 27 september. Zie: www.vredesplatformzwolle.nl. Twee van deze activiteiten vinden plaats in de Oosterkerk:

Documentaire ‘Ik alleen in de klas’

Op dinsdag 22 september om 20.00 uur draaien we de documentaire ‘Ik alleen in de klas’ (2016; 74 minuten). Regisseur Karin Junger, witte moeder van drie donkere kinderen, gaat samen met haar familie de confrontatie aan met het racisme dat zij dagelijks ervaren. De Black Lives Matter protesten, maken het onderwerp actueel. Aanmelden verplicht: vredesplatformzwolle@gmail.com.

Voorstelling ‘Bonhoeffer. Wie ben ik?’

Op donderdag 24 september om 20.00 uur is de voorstelling ‘Bonhoeffer. Wie ben ik?’. Dietrich Bonhoeffer was predikant en deed mee aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud. In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In deze voorstelling volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter. Zij vertolkt Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer. Opgeven kan tot 23 sept. via: https://forms.gle/YtcFBQnZdQ7GWA66A.