Zondagavond 20 september: Vredesviering in Basiliek

Het is een mooie en lange traditie om aan het begin van de vredesweek een oecumenische viering te houden. We doen dit als Oosterkerk samen met de RK Thomas a Kempis parochie en de Lutherse gemeente en de laatste jaren ook samen met de basisgemeente de Werkplaats , de Doopsgezinde en de Remonstrantse gemeente uit de Wolweverstraat. De laatste jaren waren we ‘s ochtends om 10.00 uur te gast in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Vanwege de bijzondere omstandigheden rond het virus en het beperkte aantal plaatsen in de basiliek (dat zijn er voor die beide vieringen in totaal 50) houden we deze keer in plaats van een gezamenlijke ochtenddienst een extra avondviering om 19.00 uur.

Aan deze vredesviering wordt meegewerkt door leden van het koor DoReVocaal olv Johannes Dijkstra en door onze organist Rudie Altelaar. Het thema is Vrede verbindt verschil. Voorgangers zijn pastor André van Boven  van de RK parochie, ds. Margo Jonker van de lutherse gemeente, ds. Fride Bonda van de remonstrantse gemeente en ds. Iemke Epema van de Oosterkerk. Ook vanuit de basisgemeente is er vertegenwoordiging. Na de viering wordt er buiten op het kerkplein koffie uitgedeeld in kartonnen bekertjes. U bent allen van harte uitgenodigd voor deze viering, we hopen dat de Oosterkerk ook goed vertegenwoordigd zal zijn.

U kunt zich aanmelden via het reserveringssysteem op de website van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek: https://www.basiliekzwolle.nl/kerkdienst. U vult uw naam, uw e-mailadres en het aantal personen in. Daarna klikt u één keer op 19.00 uur en dan op de knop verzend. Vervolgens krijgt u een bevestiging per e-mail van uw reservering. De viering is live te volgen op: https://www.facebook.com/basiliek.olvzwolle.3 of enige tijd later via youtube: https://www.youtube.com/channel/UCOVhqLBLP79Dddqib4sNmAA Via de zoektermen Basiliek OLV Zwolle (Facebook) en Eucharistievieringen OLV basiliek Zwolle  (Youtube) komt u uit bij de viering.

Reacties zijn gesloten.