Kloosterbioscoop op 12 december met ‘Grâce à Dieu’

Naar een goede film kijken met de mogelijkheid er samen over na te praten: een activiteit die de Oosterkerk samen met de Dominicanenkerk, de Thomas a Kempisparochie en de Adventskerk organiseren. In het Dominicanenklooster is de ontvangst met koffie of thee in de Refter telkens vanaf 19.15 uur, waarna om 19.30 uur de vertoning van de film begint. De entree bedraagt € 6,00, inclusief de consumptie. Er is geen pauze.

Donderdag 12 december wordt de film Grâce à Dieu vertoond. De titel betekent ‘God zij dank’. De film gaat over een recent misbruikschandaal in het bisdom Lyon en vertelt een waarheidsgetrouw verhaal van slachtoffers en hoe de kerk met hen omging. Wat doet dit met het geloof van mensen? Er is een nagesprek voor wie wil onder leiding van pastor Hans Schoorlemmer.