Eeuwigheidszondag. We herdachten de overledenen

Vandaag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, herdachten we de overledenen.

Allereerst de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Van hen, werden de namen voorgelezen en voor ieder een lichtje ontstoken, door veelal nabestaanden, aan de paaskaars.

Bij het tweede gedeelte, het herdachten we de andere overledenen. Op zes verschillende plaatsen in de kerk stond op een tafel een windlicht, aangestoken aan de paaskaars. Daar kon men een kaartje, met de naam geschreven van degene die men wilde gedenken, in eenvoudige blankhouten standaards plaatsen. Op elke tafel stond een windlicht, aangestoken aan de paaskaars. Door een kaartje op de tafel te plaatsen, wordt deze dierbare als het ware naar het licht gedragen.

Mocht u een afbeelding liever niet in dit beeldverslag opgenomen zien, laat dat dan aan de webredactie weten..