Buurten met Boodschappen: info-avond 7 november

In Zwolle leven 9600 mensen op of onder de armoedegrens, verdeeld over 6100 huishoudens. Dat is 10 procent van het aantal huishoudens in Zwolle, zo blijkt uit de Zwolse Armoedemonitor. De diaconie van de Oosterkerk wil daar met het project ‘Buurten met Boodschappen’, gesteund door stichting Present, wat aan doen. Dit door een aantal huishoudens één jaar lang maandelijks te steunen met boodschappen en een praatje. Doet u ook mee?

Gemeenteleden uit de Oosterkerk worden gekoppeld aan personen die leven onder het bestaansminimum. Dat kan een gezin of een alleenstaande zijn. Stichting Present verzorgt de adressen. Het gemeentelid bezoekt deze alleenstaande of dit gezin één keer per maand en neemt een boodschappenpakket mee ter waarde van circa 50 euro. De bedoeling is om dan ook echt te ‘buurten’ met de boodschappen, door direct een kopje koffie of thee te blijven drinken. Deze ontmoeting is net zo belangrijk als de boodschappen zelf.

Informatie-avond op 7 november

Op donderdag 7 november om 20.00 uur organiseert de Diaconie samen met Stichting Present een informatieavond in de Oosterkerk. Op deze avond zal Stichting Present het project toelichten en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. U kunt zich deze avond opgeven voor dit project. Daarna worden de gemeenteleden gekoppeld aan de deelnemers en gaat het project van start!

Meer informatie of vragen? Heeft u vragen of wilt u zich opgeven? Neem contact op met Hans Hop, h.hop@home.nl, 038-4531674 of Carline Meijster, c.meijster@hotmail.com.