Vredesweek Zwolle van 21 t/m 29 september

De stad Zwolle staat negen dagen in het teken van Vrede.

Een Walk of Peace, grensverleggend eten, hardlopen voor vrede en een vredesfilm. Het is slechts een greep uit het programma van de Zwolse Vredesweek 2019 die begint op zaterdag 21 september, de internationale dag voor de vrede. De vredesactiviteiten in de Hanzestad duren tot en met 29 september met als motto ‘Vrede verbindt over grenzen’.

Met de Walk of Peace in Holtenbroek als aftrap van de Vredesweek geeft Vredesplatform Zwolle een helder signaal af. Ondanks polarisatie en onvrede is het belangrijk dat Zwollenaren samen staan voor een vriendelijke en vreedzame stad.

De Walk of Peace begint om 13.30 uur bij de Ulu Moskee, Gombertstraat 340. De wandeling is vier kilometer met onderweg gesprek en verhalen over ‘Vrede verbindt over grenzen’. Het einde is ook weer bij de Ulu Moskee. Deelname is gratis met vooraf aanmelden: walkofpeacezwolle@gmail.com.

Vredesviering

Een vredesviering vindt plaats op zondag 22 september om 9.30 uur in de OLV Basiliek (de Peperbuskerk). Deze kerkdienst wordt georganiseerd vanuit de Thomas a Kempisparochie (rooms-katholiek), Oosterkerk (protestants), de Lutherse kerk, Remonstranten, Doopsgezinden en de Basisbeweging. Later die dag is het intercultureel dansen voor kinderen en volwassenen.

Interreligieuze gespreksavond

Op maandag 23 september is van 19.00 tot 21.00 uur een interreligieuze gespreksavond in De Stadkamer aan de Zeven Alleetjes in samenwerking met het Zwolse interreligieuze platform SLAG (Samen Leven Anders Geloven). Op dinsdag 24 september draait om 20.00 uur in de Oosterkerk (Koewegje 2) de film Black Butterflies (2011) over een familieconflict tijdens het apartheidsregime in Zuid-Afrika (toegang is gratis).

Hardlopen

Bij ‘Klets en Koek’ in de Plantagekerk (Ter Pelkwijkpark) kan op woensdag 25 september om 20.00 uur thee worden gedronken met statushouders uit Zwolle. En op donderdag 26 september gaat een grote groep mensen vanaf 18.30 uur hardlopen voor de vrede van klooster via synagoge naar moskee. Op vrijdag 27 september kan in het Dominicanenklooster grensverleggend worden gegeten en zijn vredesvespers. Tenslotte brengt theater Gnaffel het stuk Gandhi op de planken in Theater Odeon aan de Blijmarkt op 28 en 29 september om 16.00 uur (kaarten 12,50 via Odeon).

Het volledige programma is te vinden op www.vredesplatformzwolle.nl/agenda.