Stille Week en Pasen in de Oosterkerk

Als Oosterkerk en Adventskerk houden we de vieringen in de Stille Week dit jaar opnieuw gezamenlijk. Op maandag, dinsdag en woensdag (15, 16 en 17 april) komen we voor de vespers telkens om 19.30 uur in de Oosterkerk bij elkaar en vanaf donderdag (18 april) op dezelfde tijd in de Adventskerk. Alleen op Goede Vrijdag (19 april) worden er om 19.30 uur twee verschillende vieringen gehouden: een gezongen Passie in de Oosterkerk, met eigentijdse Nederlandstalige popmuziek; en in de Adventskerk een viering waarin de Paascyclus wordt voortgezet. De viering op Stille Zaterdag (20 april) in de Adventskerk begint om 22.00 uur.

Voor een overzicht van alle vieringen in deze week met aanvangstijden en voorgangers, zie stedelijk kerkblad Gaandeweg.

Pasen in de Oosterkerk

Op 21 april op Paasochtend is er om 9.00 uur een kinderviering, die aansluit op het Paasontbijt en waarin voorgaat ds. Elly Urban. Om 10.30 uur is er een feestelijke muzikale Paasviering, waarin ds. Iemke Epema de voorganger is.