Zwolse cantorij zingt ‘Wondrous Cross’

Op de avond van Palmpasen, 14 april 2019, werkt de Zwolse Cantorij mee aan de dienst die om 19.00 uur begint. Voorganger is ds Tissink.

In de Engelse kerkmuziek-traditie is sprake van voortdurende vernieuwing. De Britse componist Alan Bullard, geboren in 1947 in Londen, schrijft muziek die uitgevoerd en toegepast kan worden in de liturgie van kerkdiensten. Eén van zijn werken is Wondrous Cross, uitgekomen in 2011, waarin de zeven kruiswoorden van Jezus verweven worden met gelezen Bijbelpassages en hymnes. In de dienst op Palmpasen wordt de passiemuziek onderdeel van de liturgie van Bijbellezingen, liederen en gebeden.

Iedereen is van harte welkom om deze nieuwe vorm van liturgie en muziek mee te beleven. De Zwolse Cantorij o.l.v. Rudie Altelaar wordt op het orgel begeleid door Marijn de Jong