Zwolle schrijft geschiedenis: Zwolse Bijbel opnieuw

Vanuit Academiehuis de Grote Kerk wordt een groots project opgezet.

En ú kunt daaraan bijdragen.

In de 15e eeuw schreven broeders van de Moderne Devotie in het Zwolse fraterhuis de Bijbel over. Dit pronkstuk van Zwolse cultuur is helaas beschadigd geraakt door de eeuwen heen. Wij vinden het tijd voor een nieuwe, u ook? Alle Zwollenaren worden uitgenodigd om in het hoogkoor van de Grote Kerk een stukje van de Bijbel over te schrijven. Verenigingen, instellingen, bedrijven en kerken worden gevraagd mee te schrijven.

Zwolse kunstenaars worden uitgenodigd de teksten te versieren.

Wanneer alle teksten uit de Bijbel zijn overgeschreven en verzameld, zal deze Bijbel daadwerkelijk worden uitgegeven.

Het project zal starten op 1 april en eindigen op 14 juni 2019

Hoe kunt u bijdragen?

Wij zoeken vrijwilligers die het overschrijven in goede banen leiden. Het gaat met name om het geven van een korte instructie en het (eventueel) beantwoorden van vragen. Heeft u twee uur de tijd om deze taak op u te nemen, geef u dan op!

UIteraard bent u ook van harte welkom met ons mee te schrijven.

U  kunt zich  opgeven als vrijwilliger via zwolsebijbel@academiehuis.nl  t.a.v.

Op 14 maart is er een vrijwilligersbijeenkomst om 19.30u in de Grote Kerk. U kunt dan meer  vernemen  over dit spraakmakende project. Van harte welkom!