Klimaatmars in Amsterdam, start op de Dam

Met deze mars wordt geprobeerd de regering duidelijk te maken dat de zorgen om klimaat en milieu in onze samenleving breed gedeeld worden. De mars wordt georganiseerd door o.a. Stichting Mielieudefensie en Greenpeace en bijna 50 andere organisaties doen mee. Ook de kerken zijn vertegenwoordigd. Juist gelovigen voelen zich geroepen tot een zorgzame omgang met de aarde. De kerken en andere religieuze groepen starten om 12:30 uur bij de Dominicuskerk aan de Spuistraat 12 in Amsterdam. Vandaar wordt er naar de Dam gelopen. In de kerk wordt er een lied met elkaar gezongen, en, ds. René de Reuver, de scriba van de PKN en mgr Jan Hendriks, de bisschop van Haarlem-Amsterdam, spreken een zegen uit. Na afloop van de klimaatmars is er een avondgebed om 17:00 in de Noorderkerk in Amsterdam, met als voorganger dr. Paul Visser. .

Voor meer informatie lees hier

Alle predikanten en scriba’s van de PKN hebben dit bericht ontvangen met het verzoek hier ruchtbaarheid aan te geven.