Bijzondere voorstelling: ‘De dag dat God 10 jaar werd’

Theoloog en theatermaker Kees van der Zwaard speelt zijn solovoorstelling ‘De dag dat God 10 jaar werd’ op dinsdag 26 februari in de Oosterkerk. De aanvang is 20.00 uur, de toegang is gratis, met een collecte voor een goed doel.

Wat doe je met de verhalen van je jeugd? En wat doen die verhalen nu nog met jou? In zijn nieuwe voorstelling duikt Kees van der Zwaard in zijn protestantse wereld van vroeger. Toen hij tien jaar was zat hij op de School met den Bijbel. Anne de Vries was zijn profeet. Kees verslond diens Groot Vertelboek voor de Bijbelse Geschiedenis en de oorlogsomnibus Reis door de nacht.

Zijn hoofd zit vol verhalen. En met bezorgdheid over de wereld. De wereld, die hij natuurlijk wil redden. Kees droomt van een wereld die klopt. En over zichzelf als held. Tot zijn vader zegt: dromen zijn niet rendabel.

Maar wat blijft er dan over? Wie of wat kun je dan nog geloven? Zoveel verhalen in dat kleine koppie. Hoe overleeft het kind tussen droom en realiteit? Hoe vind je als volwassene je droom terug?

In zijn voorstelling is veel ruimte voor de muziek van Hans Hasebos. Van der Zwaard vertelt over de Kees van 10 en creëert een verhalenlandschap in woord en geluid, geregisseerd door Cilia Hogerzeil. Droom en werkelijkheid lopen door elkaar heen.

Kees van der Zwaard (1962) is theoloog en werkt sinds 1998 freelance als schrijver en theatermaker. Hij speelde tot nu toe  tien zelfgeschreven solovoorstellingen, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst. Zijn laatste solovoorstellingen zijn Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther en Alzh…enzo…

Reacties zijn gesloten.