Zondag 13 januari Viering van Liefde in Dominicanenkerk

Een oecumenische ‘Viering van Liefde’ vindt plaats op zondag 13 januari om zeven uur ’s avonds (inloop 18.30) in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat. De boodschap die uitgedragen wordt is dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

Er zijn sprekers vanuit kerken en de LHBTI-gemeenschap. Bezoekers kunnen bijdragen aan een gebaar door een ‘bloem voor de liefde’ mee te nemen en te leggen bij een steeds groter wordend divers boeket. Na afloop is er koffie en thee in de kloostergang. De viering is een initiatief van de belangenorganisatie COC Zwolle, Stichting Zwolle Pride, de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat, Academiehuis Grote Kerk, de LHBTI-gemeenschap en diverse kerkgenootschappen, in samenwerking met de gemeente Zwolle.

Er wordt een krachtig en liefdevol signaal afgeven voor liefde, begrip en verbondenheid. Liefde er is om gevierd te worden. Ieder mens, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit, verdient het om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.