Bekroonde film over Eerste Wereldoorlog bij ‘Zin in film’

Naar een goede film kijken met de mogelijkheid er samen over na te praten is een activiteit die we als Oosterkerk/Adventskerk samen met de Dominicanenkerk en de Thomas a Kempisparochie organiseren. De films worden vertoond in het Dominicanenklooster, waar telkens de ontvangst is met koffie of thee in de Refter vanaf 19.15 uur, waarna om 19.30 uur de  film begint. De entree bedraagt € 6,- inclusief de consumpties. Er is geen pauze. Op  donderdag 24 januari is de film Un très long dimanche de fiançailles te zien. Dit is een andere film dan oorspronkelijk was aangekondigd. Deze bekroonde film uit 2004, die ruim twee uur duurt, past goed bij het herdenken van het einde van de Eerste Wereldoorlog en speelt in die tijd. Deze verfilming van het gelijknamige boek van de schrijver Japrisot, roept vragen op over oorlogsgeweld. Audrey Tatou vervult een schitterende hoofdrol.  Het is een bijzondere en ontroerende liefdesgeschiedenis en bovendien een heel spannend verhaal, zeer de moeite waard om te zien. U bent van harte welkom in het klooster.