Ruimte voor seksuele diversiteit

Als Oosterkerk tonen we een regenboogvlag om uit te drukken dat we geloven dat Gods onvoorwaardelijke liefde voor iedereen is, wat onze seksuele identiteit ook is.

Eerder deze week ontstond in Nederland ophef over de Nashville-verklaring die door ruim 200 predikanten en prominenten uit orthodox-protestantse, met name reformatorische kringen, werd ondertekend. In deze verklaring wordt verschil in seksuele identiteit afgekeurd op geloofsgronden. De scriba van de PKN, René de Reuver, noemt de verklaring ‘theologisch eenzijdig en pastoraal onverantwoord’.

Veel plaatselijke kerken laten blijken dat zij geloven dat het anders kan en moet. Voor de wijkkerkenraad van de Oosterkerk reden om te laten zien dat we vanuit ons geloof staan voor liefde, ruimte en tolerantie, ook als het gaat om seksuele diversiteit.