Interreligieuze viering voor vrede op 6 januari

Pelgrimage. Op weg gaan. En op weg geroepen worden. In de interreligieuze vredesviering in Zwolle van 2019 komt dat aan de orde, op zondag 6 januari om 19.00 uur in de Ulu Moskee, Gomertstraat 340 te Zwolle. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De drie Abrahamitische godsdiensten – Jodendom, Christendom en Islam- zoeken elkaar op in hun verlangen naar vrede. Het thema is dit jaar Pelgrimage. Alle drie de godsdiensten kennen de pelgrimage, het gaan van een weg waarop bezinning op geloof en leven aan de orde is: ‘Waar kom ik vandaan, waar ga ik naar toe, en op welke wijze verbind ik mij met mensen om mij heen en met God?’ Vanwege uitzien naar vrede zijn we bij elkaar. Vrede voor de weg die mensen door het leven hebben te gaan. En dat er een samen optrekken is – in vrede. Wereldwijd.

De interreligieuze viering is een jaarlijkse activiteit van de Zwolse werkgroep SLAG: Samen Leven Anders Geloven.

Reacties zijn gesloten.