Het gezongen Onze Vader klonk weer

De Oosterkerkcantorij vertolkte zondag 4 november in de kerkdienst het gezongen Onze Vader dat Wouter van Rijn omstreeks 1990 componeerde.

Wouter was vanaf 1982 tot 2003 cantor van de cantorij van de Hervormde wijkgemeente V, die meewerkte aan de  diensten in de kerkzaal van het voormalige Sophia Ziekenhuis. Na de fusie in 1998 met de Gereformeerde wijkgemeente Oosterkerk, werd het in onze kerk ook gezongen.

Door het opheffen van de cantorij in 2003 raakte het uit beeld totdat enkele oud-leden van die cantorij, die nu zingen in de huidige Oosterkerkcantorij, een jaar of twee geleden aan cantrix Geeske Koopman vroegen of  het nog eens gezongen kon worden. Het werd ingestudeerd en sindsdien klinkt het soms in diensten waaraan deze cantorij meewerkt .

ds Jan Woltinge, oud cantorijlid  mailde me later: “Altijd [nóg altijd!] een heel mooi muziekstuk om te zingen!”. Ook Lisbeth Gerrits, ook oud cantorijlid reageerde: “Ik was er zondag ook. Het deed me erg goed dit te horen en heb zachtjes meegezongen”