Delegatie van werkgroep ging naar Carei

Een delegatie van de werkgroep is weer naar Carei (Roemenië) geweest. Voor contact met de drie tehuizen in Carei. Psychiatrisch ziekenhuis St. Ana, weeshuis Lacramioara en verpleeghuis Casa Alexandru.

Het weeshuis krijgt van ons een financiële bijdrage. Maar ook kleding en speelgoed. De regionale overheid draagt niet meer bij aan de exploitatie van deze goede voorziening. Sponsoren dragen nu bij. Maar of er continuïteit is, is zeer de vraag. Een zorgelijke situatie die ons zeer aan het hart gaat.

De beide andere tehuizen krijgen kleding, matrassen, schoenen en andere spullen. We initiëren soms een project, zoals de renovatie van 9 badkamers in St. Ana. Fijn om te zien en te horen dat deze nu prima in orde zijn. Ze dragen bij aan de hygiëne van de bewoners. Maar ook aan de arbeidsomstandigheden van het personeel.

Nu zetten we in op de renovatie van de keuken van St. Ana. De foto geeft een beeld van de huidige keuken waar voor 60 bewoners gekookt wordt.We hebben al een zeer goede instellingskeuken naar Carei laten brengen.  Maar eerst moet de gehele elektriciteitsvoorziening worden aangepast. We doen dit weer graag – zoals ook is gebeurd met de badkamers – financieel samen met de regionale overheid. Groen licht hebben we in de onderhandelingen nog niet kunnen krijgen.

We hebben weer veel spullen – vooral kleding – gekregen. Het idee om een Hollandse Markt te houden is heel positief ontvangen in Carei. Voor hen en voor ons een nieuw initiatief. En wel in het prachtige kasteel in het stadscentrum.

Het was mooi om dit zo vorm te geven. De tehuizen met de verkoop van dingen gemaakt door de dagbesteding en wij met kleding. Het is weliswaar niet op de schaal, zoals wij in februari altijd de rommelmarkt in de Oosterkerk houden. Maar het gezamenlijke aspect is belangrijk en het levert ook geld op. Dat hebben wij verdeeld over de drie tehuizen.

Willem Boerman, tel. 038.4534181

Reacties zijn gesloten.