Impressie Kloostercollege met Iemke Epema

Druk bezocht was het ‘kloostercollege’ op dinsdagavond 12 juni in het Dominicanenklooster in Zwolle. Tijdens de bijeenkomst vertelde Iemke Epema over haar proefschrift over het denken van filosoof Charles Taylor. Op 1 juni promoveerde Epema aan de Protestants Theologische Universiteit (PThU) op de ideeën van Taylor over godsdienst en secularisatie. Naast Epema zelf sprak lekendominicaan en hoogleraar theologie Erik Borgman.

Veelstemmigheid

Onder leiding van programmamaker Arjan Broers werd het een afwisselende en interactieve bijeenkomst. Het koorgedeelte van de Dominicanenkerk zat goed vol; een prachtige ambiance voor de beoogde veelstemmigheid die zo alle ruimte kreeg.

Proefschrift als boek

Naast de inleiding door Iemke Epema, sprak Erik Borgman over zijn visie op het gedachtegoed van Taylor. Borgman is één van de drie Nederlandse denkers die Epema in haar proefschrift in ‘gesprek brengt’ met Taylor. Ook werd theoloog Jan de Vlieger ondervraagd. De Vlieger heeft als directeur van uitgeverij Skandalon het proefschrift van Epema als boek op de markt gebracht.

Twee Zwollenaren

Daarnaast waren twee Zwollenaren gevraagd om te reageren. Ieder vanuit hun eigen achtergrond vertelden Theo Brand en Esther de Vos elk een kort persoonlijk verhaal over de thematiek die Epema in haar proefschrift heeft uitgewerkt.

Reacties zijn gesloten.