Kloostercollege 12 juni: ‘Niets gaat ooit verloren’

Charles Taylor

Verdwijnt alle geloof of krijgt het steeds een andere vorm? In de serie kloostercolleges in het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat te Zwolle gaat Arjan Broers op dinsdag 12 juni hierover in gesprek met onze wijkpredikant Iemke Epema en met theoloog en lekendominicaan Erik Borgman. Leidraad van het gesprek vormt het denken van de Canadese filosoof Charles Taylor.

Taylor heeft intensief nagedacht over onze tijd en cultuur en met name de plaats van geloof en religie. Iemke Epema dook in zijn werk en brengt Taylor in gesprek met bekende hedendaagse Nederlandse denkers. Een van hen is lekendominicaan en theoloog Erik Borgman.

Op vrijdag 1 juni promoveerde Iemke Epema aan de Protestantse Theologische Universiteit op het gedachtegoed van Taylor. ‘Niets gaat ooit verloren’ is de titel van haar proefschrift dat ook als boek is verschenen bij uitgeverij Skandalon. Welke inzichten neemt zij mee? En welke vragen stelt ze?

Kom op dinsdag 12 juni een avond luisteren, leren en meepraten in het klooster. De avond begint om 20.00 uur, met vanaf 19.45 uur inloop met koffie. De avond wordt om 21.30 uur afgesloten met een borrel.

Vooraf kaartje bestellen!

Kosten zijn 10 euro, inclusief koffie bij binnenkomst en borrel na afloop. Graag vooraf kaartje reserveren. Dat scheelt die avond in de doorstroom. Maar bij de ingang betalen kan ook.

In de week daarna is er hier in Oosterkerk een tweede mogelijkheid iets te horen over het boek, op donderdag 21 juni om 20.00 uur. Aan die avond zijn geen kosten verbonden. Boekhandel Westerhof zal dan aanwezig zijn met een boekentafel. Van te voren opgeven is niet nodig.

Meer lezen over het boek? Kijk hier!

Reacties zijn gesloten.