Slotavond Ontmoetingshuis Moderne Devotie op 22 mei

De pioniersplek Ontmoetingshuis Moderne Devotie sluit op dinsdag 22 mei het seizoen op een bijzondere manier af. Ds. Hans Tissink zal dan in studentencafé Het Vliegende Paard (Voorstraat 17-19, Zwolle) om 19.00 uur zijn nieuwe boekje ‘Ontmoetingen met Moderne Devotie’ aanbieden aan stadspastor Mariska van Beusichem en Mink de Vries. Na enkele korte toespraken en muziek volgt een signeersessie.

Vanaf 18.30 uur is de bovenzaal open en wordt u verwelkomd met een hapje en drankje. Om 20.00 uur is er een eenvoudige warme maaltijd. Daarna zal Mink de Vries met ons een collatie (geloofsgesprek) houden over het thema ‘De koninklijke weg van het kruis’. Deze bijzondere slotavond eindigt na een korte viering rond 21.30 uur.

U bent allemaal van harte uitgenodigd. Toegang, drinken en eten worden u dit keer gratis aangeboden. In verband met de catering verzoeken wij u wel met klem zich aan te melden via www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl. Vermeld daarbij ook of u wel/niet wilt deelnemen aan de maaltijd.

Ontmoetingen met Moderne Devotie
Mediteren met Thomas á Kempis

Moderne Devotie is een unieke Hervormingsbeweging geweest, met grote invloed in de Lage Landen. Nuchtere mystiek, affectieve geloofstaal, monastieke oefeningen en concrete geloofspraxis. Een inspiratiebron voor bijvoorbeeld Vincent van Gogh , Dietrich Bonhoeffer en Dag Hammarskjöld. Hans Tissink pioniert in Zwolle met hulp van deze spirituele beweging In dit boekje de opzet voor een 10 tal meditatie avonden, waarvoor Tissink regels van Thomas á Kempis hertaalde als leidraad voor de bijeenkomsten die worden afgesloten met een korte viering. Dit boekje wordt 22 mei gepresenteerd in Zwolle, voor informatie over deze bijeenkomst kunt u een mailtje sturen naar info@narratio.nl.

ISBN 978 90 5263 4517
€ 7,50.

Reacties zijn gesloten.