10-daagse ontdekkingsreis naar Israël-Palestina

Op dinsdag 3 april is een bijeenkomst over Israël en Palestina, waar ook informatie wordt gegeven over de tiendaagse ontdekkingsreis van 17 t/m 26 oktober onder het motto ‘Achter het nieuws, voorbij de muren’. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met het Arabisch Onderwijscentrum (AEI) in Palestina en het dialoogcentrum Nes Ammin.

Deelnemers aan de tiendaagse reis komen in gesprek met mensen van allerlei slag over recente politieke ontwikkelingen en het religieuze en sociale leven in beide landen, met extra aandacht voor het leven van alledag. Deelnemers zullen een beter begrip verwerven van de politieke situatie in het gebied, het religieuze landschap en de dynamiek tussen seculiere en religieuze levensstijlen.

We reizen door een groot deel van Palestina en Israël, waarbij we het land goed kunnen verkennen en bezoeken o.a. Jeruzalem, het Meer van Galilea, Nazareth en Hebron en logeren bij gastgezinnen in Bethlehem en in het gastenverblijf in Nes Ammin.

Kosten ongeveer € 1.400 all-in. Info en opgave: Wil van de Meeberg, 038-4548083, r.klem@planet.nl, zie ook www.voorbijdemuren.nl

Informatieavond op woensdag 3 april

Op dinsdag 3 april is om 20.00 uur in de Oosterkerk een informatieavond onder de paraplu van de taakgroep Vorming & Toerusting. Aandacht is er die avond voor ‘Tent of Nations’, een inspirerend project van geweldloos verzet in Palestina en voor het – eveneens geweldloze – project in Israël van de Rabbis for Human Rights. Welke wegen vinden mensen om in tijden van angst staande te blijven en te geloven in vrede? Iedereen is welkom, ook wie geen plannen heeft om mee op reis te gaan, maar wel meer wil weten.

De avond dient mede als informatieavond voor de (studie)reis naar Israël/ Palestina en staat onder leiding van Wil van de Meeberg en Roelof Klem, in aanwezigheid van Maaike Hoffer van St. COME. Zij is gids tijdens de reis in het najaar.

Reacties zijn gesloten.