50+ groep: werken als pastor in jeugdgevangenis

Ineke Baron komt sinds 2005 als vrijwilliger in verschillende gevangenissen. Vanwege haar belangstelling voor deze mensen heeft ze een studie gedaan als psychosociaal en pastoraal therapeut. En aansluitend een theologiestudie aan de TU in Kampen en aan het Baptisten seminarium in Amsterdam.

Op de eerste bijeenkomst van dit seizoen van de 50+ groep, woensdag 18 oktober om 10.00 uur, zal zij de spits afbijten met het onderwerp ‘werken als pastor in een jeugdgevangenis’.

Ineke Baron doet mee aan hersteltrainingen en gespreksgroepen die vanuit Gevangenenzorg Nederland inmiddels in verschillende gevangenissen worden gegeven.  Een aantal jaren is ze geestelijk verzorger geweest in de jeugdgevangenis van Veenhuizen en heeft ze stage als voorganger gelopen in de PI’s Norgerhaven en Esserheem.
Om haar werk heen is stichting Neemias, hart voor gevangenen ontstaan. Deze stichting verleent vooral steun bij het bezoeken van gevangenen in gevangenissen en de nazorg voor gevangenen en familieleden die inmiddels via de projecten ‘herstelweekenden’ en ‘Tegast in de luwte’ worden gegeven.
Ineke heeft verschillende boeken geschreven, onder meer ‘Ons kind heeft PDDNOS’ en ‘Levenslang’, een levensverhaal van een TBS-er

De kosten zijn van bijeenkomst zijn 5 euro p.p. inclusief koffie/thee.

Reacties zijn gesloten.