Vorming & Toerusting: reizen / excursies

Kloosterweekend

Van 22 tot 24 maart is er een kloosterweekend in de Benedictijnse St. Adelbert-abdij in Egmond. Al meer dan duizend jaar leeft hier een gemeenschap van monniken die dagelijks bidt en werkt en in leven en werken getuigt van een leven met God. Zie https://www.abdijvanegmond.nl Het thema dit weekend is “Levenskunst”. Christelijke meditatie kan bijdragen aan een diepere omgang met God. Het heeft te maken met het groeien in aandacht, stilte, rust en verdieping in levenskunst. In kloosters is daar vanouds veel ervaring mee. Een aantal passende Bijbelteksten wordt gelezen en Hans Tissink begeleidt de groep in enkele meditatievormen. Aanmelden vóór 1 februari bij Anneke van der Meulen, an.vandermeulen@planet.nl Kosten: ongeveer € 160 inclusief maaltijden met overnachting in 1 of 2 persoonskamer, inclusief bedlinnen en handdoeken en toeristenbelasting. Exclusief annuleringskosten.

Excursie naar Groninger kerken

Na een zeer geslaagde excursie in mei 2017 wordt er zaterdag 25 mei opnieuw een tocht georganiseerd naar enkele Groninger kerken. In 2017 bezocht een bus vol Zwollenaren de kerken van Loppersum, Zeerijp, Leermens (incl. begraafplaats) en Zuidhorn. Dit jaar worden er kerken bezocht op het Hoge Land van Groningen. Maar allereerst houden we halt bij de Jacobuskerk van Rolde (foto): volgens Gert van Klinken een knooppunt tussen Zwolle en Groningen. Het is verheugend dat hij opnieuw als gids mee wil gaan. Dit feit alleen al maakt de excursie tot iets bijzonders! In verband met allerlei regeldingen moet u zich uiterlijk 1 maart opgeven als u graag mee wilt.

Informatie en opgave: raad_vent@adventskerk.nl of bij ds. Nelleke Eygenraam.