Oekraïne

Een aantal jaren is er een groep jongeren betrokken geweest bij een reis naar de Oekraine. Niet om te luieren maar om samen met de mensen daar te bouwen en te leren.

De eerste jaren hebben we geverfd en verbouwd. Later kwam er ook een kinderproject  bij. Aandacht geven aan de kinderen daar. Spelletjes doen en bijbelverhalen vertellen. Het bleek dat de taal helemaal niet zo’n barrière hoeft te zijn. Die glunderende gezichten van die kinderen!

Armoede maakt soms moedeloos. Door samen met de lokale mensen te bouwen aan hun school of kerk geef je hoop. Geef je moed om verder te gaan en dat maakt een onvergetelijke indruk op je zelf als deelnemer.

De volgende projecten zijn geweest:

2001 – Beregovo – Opknappen van een gebouw voor straatjongeren
2003 – Beregovo – Schilderen in een basisschool en dagprogramma kinderen
2005 – Beregovo – Renovatie weeshuis, kledingdepot, schilderen kinderafdeling ziekenhuis
2006 – Beregovo – Pallets maken zodat hulpgoederen droog kunnen worden opgeslagen
2007 – Beregovo – Renovatie depot voor hulpgoederen, kinderproject
2010 – Beregovo – Kinderproject, klussen, verkleedkleren naaien voor kinderen.
2012 – Lavky – Kinderproject en renovatie school, voorraadkelder op Roma-kamp
2014 – Balazher – Isolatie kerkgebouw en kinderproject op Roma-kamp, maken wipwap en zandbak

Al deze klussen worden uitgevoerd samen met lokale mensen die weten wat er nodig is.

Op dit moment zijn er geen plannen voor een nieuw project. Op het moment dat jongeren aangeven dit te willen kan dit weer georganiseerd worden

De Oekrainegroep heeft een eigen (spaar-)rekening binnen de Oosterkerk: NL65 ASNB 8804 5871 72 t.n.v Oekraineproject Oosterkerk. Informatie en vragen via oekraine@oosterkerk.nl

Reageren is niet mogelijk