Groeigroepen (GGG): ontmoetingen rond de Bijbel

Groeigroepen zijn huiskamergroepen bestaande uit mensen die op een avond of middag bij elkaar komen. Je kunt er praten over wat je bezig houdt en veelal vanuit een Bijbeltekst verder in gesprek gaan, bijvoorbeeld over wat je van God ervaart in je leven. Misschien ook samen eten, bidden en/of zingen. Ook kun je als groep soms eens wat anders ondernemen.

Dit is de manier van doen bij de Gemeentegroeigroepen (GGG) zoals die er zijn in veel gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland. Zo’n groep biedt ook een gelegenheid om (meer) leden van de gemeente te leren kennen. Ook andere belangstellenden kunnen meedoen, inclusief mensen die geen band met een kerk hebben. Het is een open groep om van gedachten te wisselen over vragen en/of ervaringen met christelijk geloven, vertrouwen op God en hoe dat kan groeien.

Bij onze Oosterkerkgemeente zijn diverse groepen, op verschillende dagen van de week; dat kan eens per maand zijn of bijvoorbeeld om de week, zoals de jongerengroep. Andere groepen zijn qua leeftijd gemengd of juist voor ouderen zoals in Arcadia. Een groep kan de Bijbeltekst van de zondag bespreken, zelf onderwerpen kiezen of aansluiten bij het centrale thema.

Meer weten? Neem contact op met Harry Prins, telefoon (038) 453 10 68. Mailen kan ook: harryprins70@gmail.com.