Doelen 3e collecte

De bestemming van de 3e collecte tijdens de kerkdienst verschilt per week en wordt plaatselijk vastgesteld. Onderstaand de toelichting voor de komende  zondagen.

Zondag 26 november: Zwolse migrantenkerken

Zwolle staat er gekleurd op en dat is mooi! De veelkleurigheid is terug te zien in de verscheidenheid aan migrantenkerken die her en der hun diensten houden. Soms komen de gemeenteleden vanuit de wijde omgeving naar Zwolle toe om daar samen met hun volks-. taal- en geloofsgenoten hun geloof in Christus gemeenschappelijk te vieren. In de meeste gevallen zijn de leden van deze geloofsgemeenschappen als arbeidsmigrant, asielzoeker of vluchteling naar Nederland gekomen. Ze hebben menselijke mogelijkheden te over maar vaak veel te weinig financiële middelen. De diaconie wil de migrantenkerken een handje helpen om in Zwolle ook een ‘kerkelijk’ bestaan op te bouwen, zodat zij ook in de toekomst blijven bijdragen aan de veelkleurigheid van de geloofsbeleving in Zwolle.

Reageren is niet mogelijk