Doelen 3e collecte

De bestemming van de 3e collecte tijdens de kerkdienst verschilt per week en wordt plaatselijk vastgesteld. Onderstaand de toelichting voor de komende  zondagen.

Zondag 21 januari 2018: Stedelijk diaconaat

Volgens Klaas Knot, president  van De Nederlandsche Bank, gaat 2018 een economisch topjaar worden. Helaas zal niet iedereen hiervan profiteren, zoals bijvoorbeeld de dak- en thuislozen in Zwolle. De meesten van hen verblijven in de Herberg. Op zondagmiddag kunnen zij daar niet verblijven en slenteren ze door de stad of zitten verveeld in het park. De Diaconie van de Protestantse Gemeente wil i.s.m. met andere kerken in Zwolle in dit nieuwe jaar starten met een zondagmiddagopvang voor dak- en thuislozen. In het inloophuis de Bres creëren vrijwilligers een huiselijke sfeer om deze mensen te ontvangen met een kopje koffie, een luisterend oor, gezelligheid, warmte (letterlijk en figuurlijk) en medemenselijkheid:  iets waar ieder mens op zondagmiddag behoefte aan heeft. Helpt u het mede mogelijk te maken?

Zondag 28 januari 2018: Aangepaste vakantieweken

Sommigen hebben al voor de Kerst hun zomervakantie geboekt. Anderen wachten op aantrekkelijke laatste aanbiedingen of hebben besloten dit jaar niet op vakantie te gaan. Er zijn ook mensen die wel graag op vakantie willen, maar het niet zomaar kunnen omdat ze niet weten wie hen dan kan helpen en of er de nodige aanpassingen zijn. Daarom worden er voor hen vakantieweken georganiseerd  waarin alle benodigde voorzieningen, zorg en begeleiding aanwezig zijn. Jaarlijks zetten vele vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Helpt u ook mee?

Reageren is niet mogelijk