Historie en archief

Het verleden vormde deze Oosterkerk…

Het bakstenen gebouw laat ons zien in welke periode de Oosterkerk gebouwd is. Over de mensen die deze kerk in al die jaren gebruikten is echter veel minder bekend. Aan de hand van oude foto’s en knipsels uit kranten kunnen we nog wel iets daarvan te weten komen. U kunt het bekijken op de webpagina’s Historische foto’s en Uit oude kranten.

Henk Moerman, lid van de Oosterkerkgemeente, heeft twee historische boekjes geschreven over de Oosterkerk.

Inzicht in de recentere geschiedenis van de Oosterkerk biedt dit overzicht van nieuwsberichten uit de periode sinds 2009.

En de Bagijnesingel, de straat waar de Oosterkerk aan ligt, draagt sporen van een nog oudere christelijke geschiedenis dan het kerkgebouw zelf: sporen van de Moderne Devotie.

Reageren is niet mogelijk