Cantate in Academiehuis / Grote Kerk Zwolle

Op zondag 10 juni om 19.00 uur brengen Orkest Musica Michaelis, Michaels Cantatekoor, Elske te Lindert, sopraan, Sara Klein Horsman, alt en Daniel Vecht, bas, de cantate ‘Brich dem Hungrigen dein Brot’ (BWV 39) van Johann Sebastian Bach in de Grote Kerk. Het geheel staat onder leiding van cantor-organist Toon Hagen. De voorganger is stadspastor Mariska van Beusichem. Na afloop een vrije gift.

Bach schreef deze kantate voor de 1e zondag na Trinitatis, dit is de eerste zondag na Pinksteren in het kerkelijke liturgische jaar. Op deze zondag wordt bijna altijd traditioneel gelezen uit Lucas 16 en 1 Johannes 4, teksten die een oproep doen tot het zorgen voor anderen. De cantate werd voor het eerst uitgevoerd op 23 juni 1726 en is geschreven in het derde jaar dat J.S. Bach werkte als Thomascantor in de Thomaskirche van Leipzig.