Oud-diaken Hans van Berkum Koninklijk onderscheiden

Al meer dan vijfendertig jaar levert de heer Van Berkum op vrijwillige basis een waardevolle bijdrage aan de Zwolse samenleving. De heer Van Berkum was 30 jaar diaken en lid van de wijkkerkenraad. Eerst van de Jeruzalemkerkgemeente en na de fusie van de grotere Oosterkerkgemeente.

Als afgevaardigde in de centrale diaconie van de toenmalige Nederlands-Hervormde Gemeente en huidige Protestantse Gemeente Zwolle verdiept hij zich graag in mensen en zaken. In dat kader had hij zitting in diverse commissies, waaronder de beroepingscommissie voor een diaconaal predikant, de denktank voor de toekomst van de Jeruzalemkerk en de stedelijke ZWO-commissie (ZWO = Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking).

Binnen de wijken Assendorp en de Pierik zet de heer Van Berkum zich ook al jaren in voor mensen die kwetsbaar zijn of extra hulp kunnen gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn: de organisatie van een kerkdienst in Zorgcentrum De Molenhof in Assendorp, verschillende activiteiten voor ouderen zoals de Molenhof-uitjes waarbij vrijwilligers eens per maand een dagje op stap gaan met de bewoners, vervoer van ouderen van en naar de kerk, het ‘Oliebollencafé’ en ‘Pierik op de koffie’ – een koffieochtend voor mensen die behoefte hebben aan een gezellig praatje.

Vermeldingswaardig is ook zijn bijna 20 jaar lange bestuurlijke inzet voor Stichting De Banier. Hij was penningmeester en secretaris van deze stichting die het gelijknamige gebouw in eigendom heeft en beheert.

Hans is op 26 april  Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden

Reageren is niet mogelijk