Bijeenkomst over en met vluchtelingen in Oosterkerk

Syrische vluchtelingen in de Oosterkerk, begin 2016.

Syrische vluchtelingen verbleven zo’n twee jaar geleden in de IJsselhallen in Zwolle. Een aantal kwam in de Oosterkerk onder wie enkele muzikanten die prachtige muziek maakten. Zij hebben een verblijfsstatus en wonen elders in het land. Maar hoe zit het met de nieuwkomers in Zwolle? Woensdag 17 januari vertelt Dominique van der Knaap van Stichting Present over het werk voor vluchtelingen met een status in Zwolle. En de muzikanten? Zij komen voor één keer terug naar Zwolle en geven een mini-concert! Iedereen is welkom in de Oosterkerk om 20.00 uur.

Nieuwkomers moeten hun weg zoeken in een voor hen compleet nieuwe wereld. Stichting Present organiseert activiteiten die de participatie bevorderen zoals een taalgroep, een vrouwentaalgroep en ze koppelt fietsmaatjes en taal- en voorlees- en gezinsmaatjes en leerwerkplekken. Ze vertelt over hoe dat werkt, wat haar ervaringen zijn en waar zij nog mensen voor nodig heeft.

Syrische muzikanten

De drie Syrische muzikanten Obbay Salloum, Ghaet Almaghoot en Nazeer Abdulhai komen speciaal voor deze avond naar Zwolle terug. We horen hun verhalen en kunnen – opnieuw of voor het eerst – luisteren naar hun muziek. In de pauze en aan het slot van de avond zullen ze een miniconcertje geven. De Oosterkerkgemeente nodigt iedereen uit om deze avond naar de Oosterkerk te komen. De avond begint om 20.00 uur en het pauze-concert is ongeveer om 20.45 uur. Bezoekers kunnen eventueel ook alleen voor het mini-concert komen.

Reageren is niet mogelijk