Op zoek naar een aquarel van de Oosterkerk

In 1991 heeft Johan Grabijn, kerkinterieurschilder, een aquarel gemaakt van de kerkzaal van de Oosterkerk.

Hij heeft het schilderij aangeboden aan de Diaconie, maar deze heeft het niet gekocht.

Het schilderij is niet in familiebezit gebleven of in een museumcollectie terecht gekomen. Waarschijnlijk is het in particuliere handen overgegaan.

Voor het schrijven van een artikel over Johan Grabijn zou ik graag een foto willen maken van het originele schilderij / de aquarel.

Als u weet waar dit schilderij zich bevindt, wilt u dan contact opnemen met Maarten Matser (mjmatser@hetnet.nl).

7 December laat Maarten weten: Ik heb nog geen reactie gehad op bovenstaande oproep, maar ik heb wel een reactie gehad uit het Delftse museum Prinsenhof. Zij hadden onderstaand schilderij van de Oosterkerk.!

Reageren is niet mogelijk